Classificació d’aliments

Aliments lliures de gluten per naturalesa

Són aliments que no contenen gluten en la seva naturalesa i que no han d’estar manipulats prèviament. Per exemple, arròs, blat de moro, carn, peix, verdura, fruita, llet, ous, etc.

Aliments específics per a celíacs

Són els productes elaborats especialment per a celíacs i que es troben en farmàcies, botigues de dietètica, supermercats i que estan inclosos en la Llista d’Aliments Sense Gluten editada per la l’Associació Celíacs de Catalunya*. Ens referim al pa, bases de pizza, galetes, magdalenes, pasta, pa ratllat, etc.

Aliments elaborats

Grup majoritari de productes que es troben principalment en supermercats i que per saber si són aptes per a celíacs, cal consultar la Llista d’Aliments Sense Gluten en vigor i les actualitzacions. Per exemple salses, plats preparats, postres làctics, embotits, etc.

*La Llista d’Aliments Sense Gluten és una publicació elaborada per l’Associació Celíacs de Catalunya a partir de la informació facilitada pels fabricants consultats. És molt important utilitzar l’última llista publicada i completar la informació amb les successives actualitzacions.

Taula orientativa aliments amb i sense gluten